26/01/2020 13:36:19

Παρουσίαση ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «Επίλογος» & Απονομές Τιμών

Παρουσίαση ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «Επίλογος» & Απονομές Τιμών - Media

 

Ο «Επίλογος», η μοναδική ετήσια πολιτιστική έκδοση του τόπου μας, κλείνοντας 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, παρουσιάζει τον φετινό της τόμο «Επίλογος 2019», όπου καταγράφονται όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: Γράμματα-Ιδέες, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Χορός, Μουσική, Media, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Κόμικ, Πολιτιστική Πολιτική, Φεστιβάλ, Πολιτιστική Κληρονομιά, Αφιερώματα κ.ά.

 Τα φετινά κείμενα υπογράφουν oi έγκριτες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας : Μαίρη Αδαµοπούλου, Γιάννης Ασδραχάς, Γιώργος Βέης, Τάκης Βλαστός, Βάλια Βράκα, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Ανδρέας Γιακουµακάτος, Δέσποινα Ερρίκου,  Πέτρος Θέμελης, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σπύρος Κακουριώτης, Γιάννης Κίζης, Βίκυ Κουτρή, Χρήστος Μήτσης, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Γιώργος Β. Μονεµβασίτης, Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Γιάννης Μπέζος, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Μαρίνα Ρήγου, Πλάτων Ριβέλλης, Γιώργος Ρωμαίος, Δέσποινα Σαββοπούλου, Άννα - Μαρία Σκιαδά,  Μαρία Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Π. Τσάµπρας, Λήδα Τσενέ, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

Την παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2019» θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος και θα ακολουθήσουν απονομές τιμής σε τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου πολιτισμού στους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών: στον αστροφυσικό & ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή για την προσφορά του στην παγκόσμια κοινότητα, τον ηθοποιό κ. Νικήτα Τσακίρογλου για το ήθος του και την συνολική προσφορά του και τον συνθέτη κ. Θάνο Μικρούτσικο για τη συνολική προσφορά του στη μουσική.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα επιδώσει τις τιμητικές διακρίσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:00 μ.μ..

Θα προλογίσουν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης κ. Τάκης Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της κ. Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Για το έργο των τιμωμένων θα μιλήσουν: Ο καθηγητής αστροφυσικής του ΕΚΠΑ κ. Κανάρης Τσίγκανος, ο φιλόλογος και κριτικός θεάτρου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο ηθοποιός κ. Γιώργος Κιμούλης.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα ερμηνεύσει αγαπημένες του μελωδίες στο πιάνο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.