search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:25
MENU CLOSE

Μέχρι και παρατηρητές σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό βάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου

04.12.2019 15:47
Μενίδι: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για βιαιοπραγία σε βάρος ανήλικου - Media

 

Την συνταγή της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά με περίπου 1.000 αστυνομικούς λιγότερους λόγω των μικρότερων συγκεντρώσεων, θα ακολουθήσει η ΓΑΔΑ στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικού φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Βέβαια, όπως είχε γράψει και στις αρχές της εβδομάδας το reader.gr, τα δεδομένα της Παρασκευής είναι διαφορετικά για μία σειρά από λόγους και κυρίως από το γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές διψούν για «ρεβάνς», όχι απαραίτητα στην περιοχή των Εξαρχείων. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, που μέχρι την τελευταία στιγμή θα σχεδιάζουν αλλαγές στα μέτρα τάξης, υπό τον φόβο συγκρούσεων μακριά από το πάλαι ποτέ «άβατο».

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα και στα κυβερνητικά κτήρια, υπό τον φόβο καταδρομικών επιθέσεων. Ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά, ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Μάλιστα, στη διαταγή που εκδόθηκε, αναφέρεται πως από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττού, αστυνομικοί – παρατηρητές.

Όσον αφορά τα μέτρα τάξης, εκτός από τους 4.000 αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών που θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, κομβικός είναι ο ρόλος των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. (ελικόπτερο και drones). Επίσης, stand by θα είναι και οι δύο «Αίαντες», που επανήλθαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό και απέδειξαν ότι σε περίπτωση επεισοδίων μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Ενημέρωση Χρυσοχοΐδη για το σχέδιο της ΓΑΔΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει προσωπική ενημέρωση για τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης. Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης πήγε στη ΓΑΔΑ όπου και συναντήθηκε με τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Γιώργο Ψωμά, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, συμπίπτει με τη λήξη του τελεσιγράφου για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων, ανάμεσα τους και η έδρα του «Ρουβίκωνα» το Κ-ΒΟΞ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο φερόμενος ως αρχηγός της αναρχικής ομάδας, έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook: «έχουμε ετοιμάσει και ένα… φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:25