search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

04.12.2019 15:58
Περιορίζεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων - Media

 

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η αποδοση του 10ετους ομολόγου άγγιξε το 1,58% ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε στο 1,53%.

Στα επίπεδα του 0,65% διατηρήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% απο 0,601% .

Η διαφαινόμενη σύγκλιση ΗΠΑ – Κίνας για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων, ευνοήσε όλες σχεδόν τις ομολογιακές αγορές της ευρωζώνης.

Θετική για την αγορά των ομολόγων η σημερινή απόφαση του Eurogroup με την οποία ενέκρινε την επιστροφή των κερδών (ύψους 767 εκατ,ευρω) των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs). Η εκταμίευση του ποσού αναμένεται να γίνει το επόμενο έτος, αφού πρώτα εγκριθεί από ορισμένα Κοινοβούλια και την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 13 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 7ετές ομόλογο με 8εκατ.ευρω. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,53% απο 1,57% χθες έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,83% απο 1,80% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1088 δολ. από το επίπεδο των 1,1082 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η απροσδόκηση αύξηση του δείκτη PMI στην ευρωζώνη δεν επηρέασε ουσιαστικά την ιοσιτμία του ευρωπαικού νομίσματος. Στήριξη στο ευρώ παρέχει η προσδοκία αναλυτών ότι η νέα ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανία θα υποστηρίξει την αύξηση των κρατικών δαπανών. Απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού η σημαντική υποχώρηση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων απομακρύνει τους επενδυτές προκαλώντας ταυτοχρόνως πιέσεις στο δολάριο.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνοταν στο -0,272%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,342%, στο 3μηνο στο -0,401% και στο μήνα στο -0,436%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1081 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43