search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Η Αθήνα 43η πιο δημοφιλής τουριστική πόλη στον κόσμο

04.12.2019 17:46
Έρχονται μειώσεις στα ενοίκια μετά την πανδημία - Ποιες περιοχές γίνονται πιο προσιτές (Πίνακες)  - Media

 

Οι πόλεις της Ασίας φαίνεται να κυριαρχούν στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για το 2019, όπως προκύπτει από την έκθεση «Τοp 100 City Destinations» της Euromonitor International.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το bloomberg, οι προορισμοί στην Ασία έχουν περισσότερες από 40 νέες εισόδους στη λίστα με τις 100 πόλεις καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Στην Ευρώπη, οι πόλεις που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, όπως η Βαρκελώνη, Μιλάνο κτλ. υποχωρούν σε σχέση με πέρσι στη γενική κατάταξη ενώ αντίθετα ανεβαίνουν πόλεις λιγότερο δημοφιλείς.

Σύμφωνα με το insider.gr η Αθήνα καταλαμβάνει την 43η θέση. Σημειώνεται παράλληλα ότι την πενταετία 2013-2018, η Αθήνα έχει «σκαρφαλώσει» 18 θέσεις.

Η Νέα Υόρκη, που αποτελεί τον πιο δημοφιλή αμερικανικό προορισμό για τους ξένους ταξιδιώτες, αναμένεται να υποχωρήσει από την 8η θέση που βρισκόταν, στην 11η θέση. Ο ανταγωνισμός από την Ασία και την Ευρώπη «ρίχνει» τα τελευταία χρόνια τις αμερικανικές πόλεις σε χαμηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη, παρά την παρατηρούμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, επισημαίνεται στην έκθεση.

H έρευνα της εταιρείας αφορά σε αφίξεις ξένων επισκεπτών, με παραμονή άνω των 24 ωρών και λιγότερο από έναν χρόνο σε περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι αφίξεις περιλαμβάνουν ταξίδια για επαγγελματικούς σκοπούς, ψυχαγωγία, επίσκεψη σε συγγενικά πρόσωπα.

Επισημαίνεται ότι η λίστα έχει υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα από μια χρονική περίοδο, που σημαίνει ότι η τελική κατάταξη μπορεί να αλλάξει από γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες του έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,2%, στα 1,5 δισ. ταξίδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52