09/08/2020 08:28:29

Τσίπρας στην Τυνησία με το βλέμμα στη Λιβύη

Στην Τυνησία ο Αλ. Τσίπρας για την 34η Διάσκεψη του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών - Media
 
Στην Τυνησία μεταβαίνει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη που διοργανώνει για 34η χρόνια το Αραβικό Ινστιτούτο Επιχειρηματιών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τυνησίας, με θέμα τον ρόλο του κράτους στην ανάπτυξη και με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τυνησίας Καϊς Σαγέντ, ενώ θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και αξιωματούχους από την περιοχή.
 
Στην ομιλία του, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να εστιάσει στη διασύνδεση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή με τον οικονομικό ρόλο της ως κόμβο μεταφορών ενεργείας εμπορίου και τεχνολογίας. Αναμένεται παράλληλα να τονίσει πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολίτικης για τη Μεσόγειο, που θα βασίζεται στη συνεργασία με τις μη ευρωπαϊκές χώρες της περιοχής.
 
Θα αναφερθεί, επίσης, στις πρόσφατες εξελίξεις με τη Λιβύη και την Τουρκία τονίζοντας ότι η ευρωμεσογειακή συνεργασία πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση του διεθνούς δίκαιου, τόσο όσον αφορά το προσφυγικό, όσο και τα θέματα θαλάσσιων ζωνών και ενεργείας.
 
Οι ίδιες κομματικές πηγές επισημαίνουν τον ιδιαίτερα ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η Τυνησία σε σχέση με το Λιβυκό και ειδικότερα το ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην Πρόεδρος της χώρας που πέθανε το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.