search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Μαυριτανία: Ναυάγιο με τουλάχιστον 57 νεκρούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα

05.12.2019 06:20
Μαυριτανία: Ναυάγιο με τουλάχιστον 57 νεκρούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα  - Media

 

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλοίο που μετέφερε μετανάστες ναυάγησε στα ανοικτά της Μαυριτανίας, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αργά το βράδυ της Τετάρτης. 

Η Λάουρα Λουνγκαρότι, επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στη χώρα της δυτικής Αφρικής, ανέφερε ότι ο οργανισμός της, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τις μαυριτανικές αρχές, εργάζεται για να προσφερθούν «οι πρώτες βοήθειες και ιατρική περίθαλψη σε 83 μετανάστες από την Γκάμπια οι οποίοι επέζησαν μετά το ναυάγιο πλοίο κοντά στη μαυριτανική ακτογραμμή».

Η Λουνγκαρότι τόνισε μέσω Twitter ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ΔΟΜ, ο οποίος ανήκει στο σύστημα του ΟΗΕ, ανέφερε επίσης μέσω Twitter, επικαλούμενος μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν, ότι το σκάφος που ναυάγησε είχε αποπλεύσει από την Γκάμπια την 27η Νοεμβρίου με περίπου 150 επιβαίνοντες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10