search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Αρναούτογλου: Ο χειμωνιάτικος καιρός ίσως επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη (Video)

05.12.2019 06:40
Αρναούτογλου: Ο χειμωνιάτικος καιρός ίσως επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη (Video) - Media

 

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο αναμένονται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr,  τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14 (στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17) και στην Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο έως 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Αρναούτογλου για επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, κατά τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα βελτιωθεί, θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα και η θερμοκρασία θα ανέβει. 

Ωστόσο προειδοποιεί ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο χειμωνιάτικος καιρός ίσως επαναληφθεί από την ερχόμενη Τετάρτη με βροχές και χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04