search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:54
MENU CLOSE

«Χρυσάφι» για το υπερηχητικό «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορία των ΗΠΑ (Photos)

05.12.2019 16:56
«Χρυσάφι» για το υπερηχητικό «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορία των ΗΠΑ (Photos) - Media
 
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προχώρησε σε ένα τεράστιο «deal» με την Lockheed Martin, με στόχο την βελτίωση και την ανάπτυξη ενός νέου προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου για τις ανάγκες της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF).
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το Πεντάγωνο προχώρησε στη σύναψη μιας τροποποιημένης σύμβασης με την εταιρεία, ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με το αστρονομικό ποσό πραγματικά να προκαλεί «πονοκέφαλο».
Η νέα τροποποιημένη σύμβαση καλύπτει αλλαγές στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του υπερηχητικού πυραύλου, που έχει την κωδική ονομασία «ARRW» ή αλλιώς «Air-Launched Rapid Response Weapon».
 
Ο υπερηχητικός αυτός πύραυλος επόμενης γενιάς είναι ένα από τα δύο οπλικά συστήματα των ΗΠΑ για την «ταχεία αντίδραση» των μέσων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όποτε θεωρητικά θα είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους επιχειρήσεις και αποστολές.
Η νέα αυτή «χρυσαφένια» σύμβαση δείχνει ωστόσο και τις προθέσεις της USAF και την επιδίωξη να παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» ανάπτυξης τέτοιας τεχνολογίας αιχμής και να επιτύχει την πρόωρη επιχειρησιακή ανάπτυξη του «ARRW» μέχρι το 2022.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι, πληροφορίες και αναφορές έκαναν λόγο για επιτυχημένη δοκιμή ενός πυραύλου AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon, από ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου B-52 Stratofortress.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:54