search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:19
MENU CLOSE

ΕΟΔΥ: Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος

05.12.2019 19:16
ΕΟΔΥ: Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος - Media

 

Γεγονός είναι τελικά ο πρώτος θάνατος παιδιού από διφθερίτιδα, καθώς επισήμως πια απεδείχθη ότι το 8χρονο άτυχο αγόρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα, πέθανε από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Πρόκειται για τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη χώρα μας.

Άλλωστε και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου νοσηλευόταν το άτυχο παιδί, δύο εργαστηριακές εξετάσεις είχαν δείξει ότι το παιδί ήταν φορέας του βακτηρίου.

Πλέον όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), «σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας  του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17