search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:34
MENU CLOSE

Διακόπουλος: Δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

05.12.2019 20:30
Διακόπουλος: Δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία - Media

 

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να κάνει γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα», τόνισε στην εκπομπή «10» στην ΕΡΤ1 ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Χαρακτήρισε φαιδρή και διάτρητη του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, ενώ αναφορικά με τα νομικά όπλα της Ελλάδας σε περίπτωση κύρωσης της συμφωνίας είπε:

«Αυτή η συμφωνία είναι παράνομη και έωλη. Δεν μπορεί να συναφθεί συμφωνία μεταξύ δυο κρατών που παραβιάζει δικαιώματα τρίτου κράτους. Οι διεθνείς πιέσεις είναι προϊόν της υπεύθυνης στάσης που έχει επιδείξει η Ελλάδα και όλο αυτό θα γυρίσει εις βάρος αυτουνού που το ξεκίνησε».

Ο κ. Διακόπουλος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ενώ καλώς παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

Για την εθνική στρατηγική, τόνισε ότι «Η Ελλάδα κινείται με βάση κάποιες αρχές. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30