search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Φωτιά στο Atheneaum Palace: Μυστήριο με το δωμάτιο 203 και τα ύποπτα μπιτόνια πετρελαίου

06.12.2019 06:55
atheneaum2

 

Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε τρεις ορόφους άφησε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο πεντάστερο και σχετικά νεότευκτο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, το Athenaeum Palace. 

Από αργά χθες το απόγευμα, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου σε συνεργασία με την αστυνομία που ανέλαβε την φρούρηση του χώρου, προσπάθησαν να ξεδιαλέξουν και να περισώσουν ό,τι είχε απομείνει και από τα προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω οι ένοικοι στην προσπάθεια να βρουν τρόπο διαφυγής μέσα στον πανικό τους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που είχαν πρόσβαση στο κτίριο, αφού πρώτα αυτό εκκενώθηκε, βρήκαν στους διαδρόμους μέχρι και πορτοφόλια γεμάτα με χρήματα που πιθανόν να έπεσαν από κάποιους πελάτες, όταν έντρομοι έτρεξαν να σωθούν από τη φωτιά, βλέποντας τους πυκνούς καπνούς να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε) ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του εμπρησμού. Το μεγάλο ερωτηματικό προκύπτει από τον εντοπισμό δυο μικρών μπιτονιών με πετρέλαιο τα οποία βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο 203. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής ακούστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φράση «έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» καθώς πυροσβέστες εντόπισαν τα παραπάνω ευρήματα λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά. «Για να υπάρχει έντονη οσμή, σημαίνει ότι πρέπει είχες περιλούσεις όλο το δωμάτιο», εκτιμά στέλεχος της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε μίλησε με τρία μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του ξενοδοχείου, ένα εκ των οποίων φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι εκείνη ήταν που μετέφερε μέσα σε σεντόνια τα μπιτόνια με το πετρέλαιο. Αν το έπραξε με δόλο ή όχι, όπως κι αν πήρε από κάποιον εντολή για να τα μεταφέρει στο δωμάτιο 203, είναι κάτι που αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος της προανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη εκδοχή που αναφέρει ότι η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από την κουζίνα που βρίσκεται στον 1ο όροφο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Βλέπετε το ξενοδοχείο δεν είχε εξωτερικές τέντες για να μεταφερθεί εύκολα η φωτιά στους άλλους ορόφους, οπότε εξετάζονται τώρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:07