03/06/2020 07:25:50

Αποκάλυψη Ερντογάν: Τι είπα στον Μακρόν για την Λιβύη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Αποκάλυψη Ερντογάν: Τι είπα στον Μακρόν για την Λιβύη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ - Media

 

Σε αποκαλύψεις γύρω από το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής του.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η συμφωνία της Λιβύης που υπογράφηκε με την «επίσημη κυβέρνηση» υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο και η διαδικασία συνεχίζεται, μετά την οποία η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ.

«Αλλά η άλλη πλευρά είναι ενοχλημένη. Φυσικά, εκείνοι που επικαλούνται δικαιώματα σε πράγματα, για τα οποία δεν έχουν κανένα, διαταράσσονται από μια τέτοια κατάσταση. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) και το Ισραήλ είναι ταραγμένες, ενώ προκαλούν και την Ευρώπη», συμπλήρωσε ενώ ενημέρωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έθιξαν το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Τετραμερών της Τρίτης στο Λονδίνο.

«Του είπα του (Μακρόν): "Γιατί επιμένεις σε αυτό το θέμα; Έχετε κάποια δικαιώματα εδώ (Κύπρο); Η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι εγγυητές εδώ. Χρησιμοποιούμε τα δικαιώματα των εγγυητών μας. Έχουμε συγγενείς εκεί – στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ )"», αποκάλυψε ότι είπε ο Ερντογάν στο Μακρόν εξηγώντας ότι η Γαλλία δεν άλλαξε τη στάση της ακόμα και μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.