search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24
MENU CLOSE

Η μητέρα των μαχών: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Live, 86-86, παράταση)

06.12.2019 18:29
Θρίλερ στο ΟΑΚΑ - Μεγάλη μάχη στο φινάλε - Media

 

Η ώρα για τη μητέρα των μαχών στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έφτασε. Το αιώνιο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ξεκίνησε μετά από απουσία 10 ολόκληρων μηνών όπου οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια στέρησης. Ο αγώνας έληξε με 86-86 στην κανονική του διάρκεια και οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Η γ’ περίοδος έληξε με 63-61. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 46-39. Η α’ περίοδος έληξε με 18-17.

Το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων δεν τελείωσε ποτέ καθώς οι ερυθρόλευκοι αποχώρησαν στο ημίχρονο διαμαρτυρόμενοι σφοδρά για τη διαιτησία των τριών ρέφερι του αγώνα.

Σήμερα όμως το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα και οι δύο ομάδες χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος διεκδικούν τη νικη που θα τους ανεβάσει σε πιο ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Τι συνδέει τους δύο αγώνες παρότι ο πρώτος ήταν για το ελληνικό Πρωτάθλημα και ο δεύτερος για την Ευρωλίγκα;

Η παρουσία του αμερικανού προπονητή και Hall of Famer Ρικ Πιτίνο στον πάγκο των πρασίνων, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, αρχικά για λογαριασμό της Εθνικής Ελλάδος και εν συνεχεία για τον Παναθηναϊκό.

Μία εξέλιξη που έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά» του ελληνικού μπάσκετ καθώς οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής λόγω της παρουσίας του Πιτίνο στον πάγκο των μεγάλων αντιπάλων.

Τελευταία εξέλιξη η απουσία του Πάντερ από την ερυθρόλευκη αποστολή καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα, τον έβγαλε εκτός, ενώ συμπεριέλαβε τον Τσέρι και τον Ριντ.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός που θα έχει τη στήριξη των φίλων του στο κατάμεστο ΟΑΚΑ έχει ρεκόρ 7-4, βρίσκεται εντός οκτάδας και θέλει να διευρύνει το σερί που έχει φτιάξει με πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς.

Οι πράσινοι θέλουν πολύ τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να φτάσουν την τετράδα ενώ οι ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. Από εκεί και πέρα ο Ρικ Πιτίνο θα έχει στη διάθεση του όλους του τους παίκτες, ενώ ποντάρει πολλά στους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου και Τόμας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21