search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Νότια Αφρική: Αγώνας δρόμου για τέσσερις εργάτες που παγιδεύτηκαν σε χρυσωρυχείο

07.12.2019 09:51
goldmine.jpg
 
Τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική αγνοούνται από την Παρασκευή έπειτα από μικρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, εξαιτίας της οποίας μπορεί να μην έχουν οξυγόνο, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο.
 
Ένας πέμπτος που τραυματίστηκε σοβαρά διεσώθη και εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά η τύχη των τεσσάρων άλλων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num.
 
Τα συνεργεία διάσωσης έχασαν την επαφή με τους τέσσερις εργαζόμενους σήμερα γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), εκφράζοντας το φόβο ότι “δεν είναι καλά στην υγεία τους”, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Num, ο Τζόζεφ Μοντισέτσε, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε το δίκτυο eNCA.
 
“Ο τελευταίος που μας μίλησε έλεγε: ‘Παθαίνουμε ασφυξία, φέρτε μας οξυγόνο'”, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με πηγές των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Num, για να παρασχεθεί βοήθεια στους τέσσερις αγνοούμενους θα χρειαστούν “τρεις με τέσσερις ημέρες, αν αναλογιστεί κανείς τους τεράστιους βράχους που συνεχίζουν να πέφτουν” μέσα στο ορυχείο αυτό του Τάου Λέκοα στο Όρκνεϊ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:57