search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:11
MENU CLOSE

Yeni Safak: Η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο – Ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη

07.12.2019 11:58
Yeni Safak: Η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο - Ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη    - Media

 

«Θορυβώδη γείτονα» που «προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ισχυριζόμενη πως η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη φοβούμενη επίθεση από την Τουρκία.

«Από τον ΥΠ ΑΜ μέχρι τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», αναφέρει η εφημερίδα κάνοντας λόγο για απειλές προς την Τουρκία. 

«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», συνεχίζει η εφημερίδα.

Μάλιστα επικαλούμενη δηλώσεις Τούρκου διπλωμάτη στο Al Jazeera, υποστηρίζει ότι Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσογείου.

Επικαλούμενη τη δήλωση του ΥΠ ΑΜ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι δηλαδή «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο» και του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», η εφημερίδα κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία της Ελλάδας». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:11