search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:10
MENU CLOSE

Απτόητος ο Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη

07.12.2019 13:17
Προκλητική δήλωση Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Κενές απειλές και εκβιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο» - Media

 

Στα Ηνωμένα Έθνη στάλθηκε η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι μετά την επικύρωσή της από την τουρκική Εθνοσυνέλευση ο ίδιος την υπέγραψε.

Σε ομιλία του στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι «έχει δημιουργηθεί μια ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας».

Αναταράξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω τουρκικών ενεργειών

«Έχει υπογραφεί ένα κείμενο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η Βουλή μας πέρασε τη συμφωνία ενάντια στις προσπάθειες για περιορισμό των θαλάσσιων ορίων δικαιοδοσίας μας. Εγώ το υπέγραψα και έτσι τώρα έχει σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Ο Ερντογάν επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας (στην ανατολική Μεσόγειο), όποια και να είναι, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο, θα παρακολουθούμε την κατάσταση».

«Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντά της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «εξάπτονται επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία όπως έκαναν στο παρελθόν, δεν μπορούν να την κατευθύνουν να την διοικούν. Επειδή εκνευρίζονται, χάνουν το έλεγχο». 

 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30