28/01/2020 02:44:21

Αρβανίτης: Όχι στην ακροδεξιά βία της «κανονικότητάς» τους

Αρβανίτης: Όχι στην ακροδεξιά βία της «κανονικότητάς» τους - Media

 

«Οι εικόνες με το ξεγύμνωμα ανθρώπων σε κοινή θέα δεν είναι εικόνες που συμβαίνουν σε κάποια μακρινή χούντα της Λατινικής Αμερικής, αλλά είναι εικόνες που συνέβησαν χτες στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ευρώπης», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος σε όσα ακολούθησαν μετά την πορεία για την 11 επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ολόκληρη η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες δύο μαζικές πορείες συντάραξαν το κέντρο της Αθήνας χωρίς βίαιες εκτροπές.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες την ειρηνική μαζική και περιφρουρημένη πορεία ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής βίας στα «καταραμένα» Εξάρχεια.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο μέρες η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη εξευτελίζει την Ελληνική Πολιτεία, ασκεί καταχρηστικά βία σε βάρος πολιτών με πρακτικές που δεν αποσκοπούν στην επιτέλεση του δημόσιου λειτουργήματός τους, αλλά στον δημόσιο ατομικό εξευτελισμό.

Οι εικόνες με το ξεγύμνωμα ανθρώπων σε κοινή θέα δεν είναι εικόνες που συμβαίνουν σε κάποια μακρινή χούντα της Λατινικής Αμερικής, αλλά είναι εικόνες που συνέβησαν χτες στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι εικόνες αυτές δεν είναι δημόσιος εξευτελισμός για τα θύματα της αστυνομοκρατίας, αλλά διασύρουν τους διαπρύσιους κήρυκες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Οι εικόνες αυτές δεν είναι Δημοκρατική Ευρώπη του 2019, αλλά ακροδεξιό αυταρχικό καθεστώς άλλων εποχών.

Αν αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής τότε οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν χρειαζόμαστε την Προστασία ή την Διάδοσή του.

Αν αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής, κάποιος πρέπει να μας προστατέψει από αυτόν.

Η Ακροδεξιά Αστυνομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν είναι εσωτερικό θέμα. Το Κράτος Μητσοτάκη παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές της δεκαετίας του 70. Επαναλαμβάνουμε: Η Κυβέρνηση της Δεξιάς δεν αποδέχεται απλά την ακροδεξιά ατζέντα. Την πιστεύει και την υλοποιεί. Είναι η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που μόλις λίγα χρόνια πριν κάποιοι προέτρεπαν τη δημιουργία της δήθεν «προφητεύοντας» από τηλεοράσεως.

Η «σοβαρή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι εδώ και κυβερνά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.