search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Φρίκη στην Ινδία: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο, τουλάχιστον 43 νεκροί (Video)

08.12.2019 07:45
Φρίκη στην Ινδία: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο, τουλάχιστον 43 νεκροί (Video) - Media
 
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί, στο οποίο υπάρχουν επίσης κοιτώνες στους οποίους διαμένει ένας αριθμός εργαζομένων, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Ινδίας.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο εργοστάσιο αυτό που βρίσκεται σε παλιά συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας.Εκτός από τους 43 νεκρούς, τουλάχιστον 16 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η αξιωματούχος της αστυνομίας Μόνικα Μπαρντουάτζ.
 
Τα θύματα είναι “εργάτες που κοιμόντουσαν στο εσωτερικό του κτιρίου αυτού που έχει τέσσερις ή πέντε ορόφους”, σημείωσε παράλληλα ο Σουνίλ Τσουντάρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νέου Δελχί. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, πρόσθεσε.

Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν ότι οι συνθήκες πρόσβασης στο Μπαζάρ Σαντάρ, μια σημαντική αγορά χονδρικής της πρωτεύουσας, είναι αυτήν τη στιγμή πολύ δύσκολες.
 
Το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν γεμάτο σχολικές τσάντες, πλαστικές σακούλες και υλικό περιτυλίγματος, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης πυρκαγιών, οι οποίες σημείωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
 
“Οι πυροσβέστες τελείωσαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Δεν υπάρχουν άλλα θύματα εκεί. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής ούτε αν επεκτάθηκε λόγω της παρουσίας πλαστικών τσαντών, τσαντών μαθητών κι άλλων υλικών αυτού του είδους”, σημείωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας.
 
“Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πέθαναν από ασφυξία”, σημείωσε επίσης.
 
Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας, εργοστάσια και μικρές κατασκευαστικές μονάδες βρίσκονται σε παλιές συνοικίες όπου οι τιμές των ακινήτων είναι πιο χαμηλές.
 
Το βράδυ τα κτίρια αυτά χρησιμεύουν συχνά και ως κοιτώνες για τους φτωχούς εργάτες, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους μετανάστες και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μένοντας εκεί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26