search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10
MENU CLOSE

Su-57: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για «ανατρεπτική» αναβάθμιση στο stealth μαχητικό

08.12.2019 11:23
Su-57: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για «ανατρεπτική» αναβάθμιση στο stealth μαχητικό - Media
 
«Χαμόγελα» και ικανοποίηση στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή και η ανάπτυξη του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και προχωρά με γοργούς ρυθμούς και με ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις.
 
Μετά την «αποκάλυψη» του νέου «υπερόπλου» που θα φέρει το ρωσικό stealth μαχητικό, φαίνεται πως το Su-57 ετοιμάζεται να υποστεί για μια ακόμα «αναβάθμιση» που θα το καταστήσει ακόμα περισσότερο ευέλικτο και ικανό να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες, κάτι που σε συνδυασμό με τα stealth χαρακτηριστικά του, θα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε όποιο εχθρό το αντιμετωπίσει στους αιθέρες και όχι μόνο.
 
Ειδικότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής εταιρείας Rostec, δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως το Su-57 έχει πραγματοποιήσει περίπου 16 δοκιμαστικές πτήσεις χρησιμοποιώντας το νέο κινητήρα, γνωστό και ως «Item 30».
 
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε μια ακόμα δοκιμαστική πτήση με τον εν λόγω κινητήρα πτήση, προκειμένου να σημειωθούν, να εξεταστούν και να βελτιωθούν ο τρόπος λειτουργίας του μαχητικού και του κινητήρα σε διάφορες επιχειρησιακές συνθήκες.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ρώσοι, ο κινητήρας «Item 30» θα έχει ενσωματωμένο ένα πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου ελέγχου, που θα εξασφαλίζει μεγάλο βαθμό ευελιξίας και θα προσφέρει την ικανότητα στο μαχητικό να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες.
 
Τα χαρακτηριστικά του Su-57
Υπενθυμίζεται πως το stealth μαχητικό αεροσκάφος Su-57 έχει σχεδιαστεί για την επίθεση και την καταστροφή εχθρικών απειλών σε αέρα, έδαφος και στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ είναι ικανό να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, αεροπορικής κυριαρχίας αέρα, αλλά και επιδρομές μεγάλων αποστάσεων έναντι στρατηγικών στόχων.
 
Το Su-57 μπορεί να ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, όπως πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους είτε μικρής είτε μεσαίας είτε μεγάλης εμβέλειας, ενώ μπορεί να φέρει και «έξυπνες» βόμβες 250, 500 και 1500 κιλών.
 
Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του είναι 10 τόνοι, ενώ οι stealth ιδιότητες και χαρακτηριστικά του οφείλονται τόσο από την κατασκευή του, όσο και από τα ειδικά υλικά επίστρωσης που έχουν ενσωματωθεί σε αυτή, απορροφώντας έτσι την θερμική υπογραφή του μαχητικού, που δεν επιτρέπουν στα εχθρικά ραντάρ να το «εντοπίσουν» παρά μόνο σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10