18/01/2021 09:11:38

Νόμιμη η αναμετάδοση διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού

Νόμιμη η αναμετάδοση διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού - Media

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την Παρασκευή τη μετάδοση διαδικτυακού τηλεοπτικού προγράμματος από σταθμό ελεύθερης μετάδοσης. Με την υπ’ αριθμ. 1638/2019 απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως οι διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 11 του ν. 3592/2007, που ρυθμίζουν το ζήτημα της δικτύωσης μεταξύ κλασικών τηλεοπτικών σταθμών, αφορούν την ελεύθερη επίγεια τηλεοπτική μετάδοση και όχι τη διαδικτυακή τηλεόραση.

Συνεπώς, η κρίση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τη οποία η αναμετάδοση του διαδικτυακού τηλεοπτικού προγράμματος zougla.gr από τηλεοπτικό σταθμό που εκπέμπει στην Αττική (πρώην ΖΟΟΜ, μετέπειτα EXTRA και νυν A-Epsilon) παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, είναι μη νόμιμη. Με το σκεπτικό αυτό το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.