24/09/2020 18:06:40

Ακάρ: «Αντίδραση αδυναμίας» η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα

Ακραία πρόκληση Ακάρ: Χαρακτήρισε ως «ειρηνευτική επιχείρηση» τον «Αττίλα» στην Κύπρο (Photo) - Media

 

«Σημάδι αδυναμίας» βλέπει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για την απόφαση της Ελλάδας να κηρύξει persona non grata τον Λίβυο πρέσβη. 

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu σήμερα Δευτέρα, o Τούρκος υπουργός Άμυνας διεμήνυσε πως η ελληνική αυτή απόφαση «δεν θα έχει αποτέλεσμα».

Ο Τούρκος Υπ. Άμυνας κάλεσε, παράλληλα, για μια προσέγγιση με «ηρεμία, υπομονή και λογική» αλλά και σε συμμόρωση με το διεθνές δίκαιο.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε, μάλιστα, τον ισχυρισμό της Άγκυρας πως το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη είναι σύννομο με το Διεθνές Δίκαιο.

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόκληση του Χουλουσί Ακάρ μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χτες ο Τούρκος υπουργός διεμήνυε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας αναφορικά με την «υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε «δίκαιη διανομή των πόρων και του πλούτου στις περιοχές».

«Η συμφωνία με την Λιβύη δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών. Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών» ανέφερε ο Ακάρ, και συμπλήρωσε:

«Παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζονται με αποφασιστικότητά και οι ενέργειες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων στο Αιγαίο», δήλωσε επίσης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.