search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Σαν ψυχεδελικό όνειρο: Οι μαγευτικές φωτογραφίες λουλουδιών του Craig Burrows (Photos)

09.12.2019 12:42
Σαν ψυχεδελικό όνειρο: Οι μαγευτικές φωτογραφίες λουλουδιών του Craig Burrows (Photos) - Media

 

Οι φωτογραφίες του Craig Burrows μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο ψυχεδελικό όνειρο στον μαγικό κόσμο των λουλουδιών.

Ο Burrows, εμπνευσμένος από τον Σουηδό καλλιτέχνη Oleksandr Holovachov, χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική, που ονομάζεται UVIVF (Ultraviolet Induced Visible Fluorescence). Η τεχνική αυτή βασίζεται στο ότι τα φυτά, όταν «λουστούν» με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και εκπέμπουν τα μακρύτερα μήκη κύματος, στο φάσμα του υπέρυθρου.

Το αποτέλεσμα είναι τα υπέροχα χρώματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες του, τα όποια ακτινοβολούν για 10 nanoseconds, διάρκεια πολύ σύντομη για να τα δει το ανθρώπινο μάτι.

Με ποιόν τρόπο αποτυπώνονται αυτά τα fluo χρώματα στις φωτογραφίες;

Ο αυτοδίδακτος Burrows μας εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθεί, θέλοντας να εμπνεύσει και αυτός με τη σειρά του επίδοξους φωτογράφους:

Αφού συλλέξει τα «μοντέλα» του από τα παρτέρια της γειτονιάς του, στη Νότια Καλιφόρνια, στερεώνει τη Sony A77 φωτογραφική μηχανή του στο τρίποδο, ένα μέτρο μακριά από τα άνθη.

Η φωτογράφιση απαιτεί τελείως σκοτεινό περιβάλλον και απόλυτη ακινησία. Μέχρι και η παραμικρή ανάσα του μπορεί να θολώσει τη φωτογραφία. Η μόνη πηγή φωτός που χρησιμοποιεί είναι μια λάμπα LED και ένα φίλτρο UG11, που επιτρέπει μόνο το υπεριώδες φως να περνάει.

Καθώς κινεί τη λάμπα ώστε να φωτίσει κάθε μικρή λεπτομέρεια του άνθους, κρατάει την αναπνοή του για μια μακρά λήψη των 20 δευτερολέπτων.

Με μια τελική επεξεργασία στον υπολογιστή, ‘όπου ρυθμίζει την ευκρίνεια, την αντίθεση και άλλες παραμέτρους, λαμβάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Δείτε περισσότερα στην προσωπική του ιστοσελίδα www.cpburrows.com και στο www.instagram.com/cpburrowsphoto .

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:55