search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Τουρκία: «Κλειδώνει» με Νavtex θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο

09.12.2019 13:42
Νέα NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ - Media

 

Θαλάσσιο χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο δεσμεύει με Navtex η Τουρκία, για άσκηση με πραγματικά πυρά αύριο Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το sputniknews.gr, οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο εξέδωσε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη Navtex 1465/19, η Τουρκία σχεδιάζει τη διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex με την οποία αναφέρει ότι η ελληνική Navtex HA46-663/19 – για ασκήσεις ανοιχτά του Καστελόριζου στις 19 Δεκεμβρίου – μεταδόθηκε από «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Ελλάδας – Τουρκίας

Την Κυριακή, συντηρήθηκε η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με φόντο τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι έχουν τεθεί σε ισχύ συμφωνίες με την Τουρκία, σχετικά με τους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, καθώς και για τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16