search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Αυτή η καμηλοπάρδαλη έχει φρικτούς πόνους στο λαιμό της (Photos)

09.12.2019 16:47
Αυτή η καμηλοπάρδαλη έχει φρικτούς πόνους στο λαιμό της (Photos) - Media

 

Στη νοτιοανατολική Κένυα στο τεράστιο πάρκο The Chyulu Hills, οι υπέυθυνοι διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μια μεγάλη αρσενική καμηλοπάρδαλη. Το πανύψηλο θηλαστικό προχωρούσε παράξενα ενώ όταν τέντωνε τον λαιμό της εκείνος δεν ήταν ίσιος αλλά φαινόταν σαν να έχει «σπάσει» σε διάφορα σημεία. Το θηλαστικό έδειχνε με κάθε τρόπο ότι πονούσε φρικτά και ότι η κατάσταση αυτή το είχε εξουθενώσει.

Οι ειδικοί χρειάστηκε να το ναρκώσουν και μόλις ο γίγαντας έπεσε αναίσθητος στη γη, διαπίστωσαν πως το παράξενο σχήμα στο λαιμό οφείλεται σε τραύματα που προήλθαν κατά τη σύγκρουση του με κάποιο άλλο αρσενικό. Οι καμηλοπαρδάλεις όταν μάχονται μεταξύ τους χρησιμοποιούν το λαιμό τους για να καταφέρουν χτυπήματα μεγάλης ταχύτητας και εκατοντάδων κιλών, στα ευαίσθητα σημεία του κορμιού του αντιπάλου τους. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μάλλον το παράκανε.

Όπως έγινε ο λαιμός της – που είναι το κυριότερο όργανο αυτών των ζώων και τα βοηθάει να τρώνε τα φύλλα και τους καρπούς στα ψηλά δέντρα- της έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

«Δυσκολέυεται ακόμη και να σκύψει για να πιεί νερό από κάποια λακκούβα ή από κάποιο ποτάμι» λέει ο Φίίπ Μπρίτζ υπεύθυνος κτηνίατρος στο πάρκο. Οι γιατροί το μόνο που μπορούν για αυτήν την κατάσταση είναι να παρακολουθούν στενά το ζώο και τη συμπεριφορά του και στη συνέχεια θα δουν τι θα κάνουν. Προς το παρόν του έχουν χορηγήσει αναλγητικά τουλάχιστον για να μετριάσουν κάπως τους πόνους του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:59