25/11/2020 16:17:03

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Εμπλοκή κυπριακών εταιρειών σε εμπόριο όπλων

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Εμπλοκή κυπριακών εταιρειών σε εμπόριο όπλων - Media

 

Ανήμερα της παγκόσμιας μέρας κατά τη διαφθοράς, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα και οι αναφορές στην Κύπρο, δυστυχώς και πάλι δεν έλειπαν. 

Κάποιες από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, αφορούν σε πρόσωπα που σχετίζονται με τον έμπορο όπλων Slobodan Tesic o οποίος δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των Βαλκανίων και κάνοντας παράνομες εξαγωγές όπλων στη Λιβερία. Ανάμεσα στα άτομα που μπήκαν στη λίστα κυρώσεων είναι και ο Esad Kapidzic ο οποίος εμφανίζεται διευθυντής και γραμματέας της εγγεγραμμένης στην Κύπρο Finrost Limited και ακόμα μίας εταιρείας στη Σερβία.

Πρόκειται για δύο εταιρείες που σύμφωνα με το αρμόδιο αμερικανικό τμήμα λειτουργούσαν για λογαριασμό, άμεσα ή έμμεσα, του Tesic. Ειδικά για την κυπριακή εταιρεία αναφέρεται πως έλαβε και μετέφερε χρήματα εκ μέρους του Tesic και χρησιμοποιήθηκε για ένα συμβόλαιο όπλων με μία αφρικανική χώρα. 

Η δεύτερη κυπριακή εταιρεία που αναφέρεται στην ανακοίνωση και συσχετίζεται με τον Tesic είναι η Moonstorm Enterprises.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην κυπριακή Tardigrade Limited, η οποία αναφέρεται πως ενεργοποιήθηκε από τον Desic για να διεξάγει επιχειρήσεις σε άλλες χώρες, και κυρίως σε αραβικές και αφρικανικές.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.