search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:00
MENU CLOSE

Ελληνικό Mirage λοκάρει φρεγάτα και κάνει έξαλλους τους Τούρκους (Photo)

09.12.2019 21:07
Ελληνικό Mirage λοκάρει φρεγάτα και κάνει έξαλλους τους Τούρκους (Photo) - Media

 

Η ανάρτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο twitter με ένα Mirage-2000 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να λοκάρει τουρκική φρεγάτα, προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού Τύπου ο οποίος μάλιστα υπέπεσε και σε λάθος.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικήτας δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, όπου δείχνουν ένα ελληνικό Mirage 2000 να έχει στοχεύσει τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έγραψαν πως η ανάρτηση ήρθε από Έλληνα πιλότο και όχι δημοσιογράφο, καθώς στη φωτογραφία προφίλ ο ρεπόρτερ βρίσκεται εντός ενός πολεμικού αεροσκάφους φορώντας στολή πιλότου.

Ioannis Nikitas@Ioannis_Nikitas

Η Τουρκική φρεγάτα στοχοποιημένη από τα Mirage της σε αποστολή ναυτικής κρούσης στο Αυτή είναι η γλώσσα που καταλαβαίνει ο Τούρκος. Καμία υποχώρηση στα εθνικά συμφέροντα. Καμία έκπτωση στην εθνική κυριαρχία. Υπέρ βωμών και εστιών σε ξηρά, θάλασσα κ αέρα.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Ο τίτλος της τουρκικής Aksam ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλληνας πιλότος, “Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο αυτή τη γλώσσα”, δήλωσε ότι το τουρκικό πλοίο είχε κλειδωθεί στον στόχο».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία «προσπαθεί να αυξήσει την ένταση κάθε μέρα και εξακολουθεί να μη γνωρίζει από όρια».

Ο Γιάννης Νικήτας μίλησε στο STAR λέγοντας για τις δύο φωτογραφίες: «Σκοπός είναι να προβάλει και να αναδείξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30