search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:32
MENU CLOSE

Έφτασε η «Διδώ»: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (Χάρτες)

10.12.2019 06:28
dido_east_dec_10_0

 

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα της Δευτέρας 9/12 το κύμα κακοκαιρίας “ΔΙΔΩ” αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης 10/12 να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.   

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως φαίνεται στους 2 χάρτες που ακολουθούν.

 

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Τρίτης (μετά το μεσημέρι έως και το βράδυ) συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10/12 στην Αττική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30