24/09/2020 18:38:40

Μηταράκης μετά τον «άδειο» γιορτινό «μποναμά»: Πληρωμή αναδρομικών και μόνιμη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων (Video)

Επανέρχεται ο Μηταράκης: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κλειστά κέντρα στα νησιά  - Media

 

«Δεδομένη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους». Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». 

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσφυγή της κυβέρνησης στο ΣτΕ ώστε να γίνει μια πιλοτική δίκη για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και να δοθεί μια απάντηση. Η δίκη σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας για τα ποσοστά αναπλήρωσης παραδέχτηκε ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα και προανήγγειλε την διεξαγωγή μιας μελέτης επιπτώσεων  για το επίπεδο διαβίωσης στο υπάρχον σύστημα. 

‘Όπως «το ΣτΕ έδωσε μια αίσθηση κατεύθυνσης για το που πρέπει να πάνε τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο την πρόθεσή μας για τα αναδρομικά θα την επιβεβαιώσουμε με την αναλογιστική μελέτη».  

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, καθώς όπως είπε «είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο και μόνο προς τα πάνω θα πάμε». 

Για τις εισφορές είπε ότι μπαίνουμε στην λογική της μείωσης τους, καθώς όπως ανέφερε «οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν πολλά, αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος παίρνει λίγα».  

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, μια παροχή που θα είναι μόνιμη, ενώ ανέφερε ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρξουν και αυξήσεις στις συντάξεις

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει κοινωνική ευαισθησία για αυτό και θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, όπως είπε το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένο γιατί δόθηκε το προεκλογικό μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τώρα είναι μειωμένο.

Τέλος, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα είναι επιδοτούμενο, προκειμένου να επιστρέψουν νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.