search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Επίσκεψη Βούτσιτς στην Αθήνα: Στρατηγικοί εταίροι γίνονται Ελλάδα-Σερβία

10.12.2019 09:25
pavl_vouts

 

Σχέσεις στρατηγικού εταίρου συνάπτουν Ελλάδα και Σερβία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Αθήνα.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε απευθείας σύνδεση από την Αθήνα, στο πρωινό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης – RTS, επισήμανε ότι η διακήρυξη για την σύναψη σχέσεων στρατηγικού εταίρου που θα υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας αποτελεί επιβεβαίωση των ιστορικά καλών σχέσεων και δέσμευση ότι θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν και στο μέλλον. «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την σύναψη σχέσεων στρατηγικού εταίρου. Προσωπικά νομίζω ότι έπρεπε προ πολλού να είχαμε υπογράψει μία τέτοια διακήρυξη. […] Στο κείμενο της διακήρυξης θα προσδιορίζονται οι κοινές θέσεις για διάφορα πολιτικά ζητήματα και θα καθορίζεται η αμοιβαία υποστήριξη σε ζητήματα που αφορούν την κάθε χώρα ξεχωριστά» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Τόνισε, επίσης, ότι ένα από τα θέματα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος Βούτσιτς στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι και η σύσταση ενός νέου περιφερειακού σχήματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας και Κύπρου. Ο κ. Ντάτιστς εκτίμησε ότι η νέα αυτή τριμερής θα ενισχύσει την πάγια σερβική θέση για απόρριψη μονομερών ενεργειών σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τη στάση που είχε μέχρι σήμερα στο ζήτημα του Κοσόβου μη αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του. Ο Ίβιτσα Ντάστις στην συνέντευξη του στην RTS επισήμανε και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και γενικότερα των δυτικών Βαλκανίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59