search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:41
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η ΝΔ παθητικός παρατηρητής της τουρκικής προκλητικότητας

10.12.2019 10:12
Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Media

 

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένει απαθής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα σημείωσε – μεταξύ άλλων – μιλώντας Στο Κόκκινο ο Αλέξης Χαρίτσης που είναι βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία καθώς και στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την τωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, κάτι που επίσης παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Για τα ελληνoτουρκικά

Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Χαρίτσης μίλησε για την αξιοποίηση των διεθνών φόρουμ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνονται γνωστές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας καθώς και για την πολιτική των συμμαχιών που ακολουθήσε με τριεθνείς και τετραεθνείς συμφωνίες για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, όχι μόνο επέλυσε μια σοβαρή διπλωματική εκκρεμότητα αλλά και αναβάθμισε τη θέση της χώρας μας διεθνώς και λειτουργεί ως ανάσχεση της τουρκικής παρουσίας στα Βαλκάνια προς τα βόρεια σύνορα μας.
Τώρα, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου, διαπιστώνουμε την παθητικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που τηρεί στάση παρατηρητής των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος.

Η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη πριν από μερικούς μήνες παρουσιάστηκε περίπου διθυραμβική από την κυβέρνηση, αλλά αποδείχτηκε ότι το κλίμα που καλλιεργήθηκε τότε δεν ανταποκρινόταν  στην πραγματικότητα, καθώς μετά από αυτή τη συνάντηση τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα σχετικά με τις βλέψεις και την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στο Λονδίνο Ερντογάν – Μητσοτάκη, και όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, καλώς γίνονται αυτές οι συναντήσεις και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας αρκεί να τίθενται τα ζητήματα καθώς π.χ. στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός δεν είχε θέσει τα ζητήματα της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας αυτό έγινε σε δεύτερο χρόνο μετά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που το επισήμανε.

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε και για τον τραγέλαφο τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ να διαψεύδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μιλούσε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και όλα αυτά είναι δείγματα στοιχειώδους σοβαρότητας της κυβέρνησης, επισήμανε ο βουλευτής.

Για την αστυνομική βία

Ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε και στο όργιο καταστολής από την ΕΛΑΣ, την επίδειξη πυγμής από τη μεριά των αστυνομικών δυνάμεων και είδαμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αντί να απολογηθεί και να επιτελέσει τον ρόλο του απαιτώντας να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις, τις οποίες τις είδε το Πανελλήνιο αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας και διαπόμπευσης διαδηλωτών.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «απίστευτο το θράσος» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που καλύπτει και αμφισβητεί αυτό που όλοι είδαμε καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένα σε βίντεο και εικόνες τα περιστατικά και τόνισε ότι είναι κεντρική στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ αυτή η επιβολή, δηλαδή μιας ατζέντας και μιας πρακτικής νόμου και τάξης. Αυτό, όπως τόνισε, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο το έχουμε δει και σε άλλες χώρες, εκεί που πάνε να εφαρμοστούν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούνται ως κατασταλτικός μηχανισμός. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί συνέχεια του γνωστού κράτους της Δεξιάς που ζήσαμε σε παλιότερες δεκαετίες και νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας, εξήγησε ο κ. Χαρίτσης και αυτό φαίνεται και από τις πολιτικές στα θέματα της οικονομία και στα θέματα των δικαιώματων. Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν πλέον ότι αυτό που ζούμε δεν είναι φυγή προς τα μπρος αλλά επιστροφή σ` ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν. 

Η ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα θα βιώσει τη διάψευση των προσδοκιών καθώς όλες οι ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε ειδικά στη μεσαία τάξη η ΝΔ προεκλογικά δεν νομοθετήθηκαν και αυτό «θα πυροδοτήσει κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:41