search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «Διδώ»: «Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς ανέμους» – Οι «κόκκινες» περιοχές! (Χάρτης)

10.12.2019 10:54
Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «Διδώ»: «Μεγάλη προσοχή στους σφοδρούς ανέμους» - Οι «κόκκινες» περιοχές! (Χάρτης)  - Media

 

«Μεγάλη Προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους ανέμους στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής καθώς και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική -πιθανώς και στη Θεσσαλονικη) καθώς και στα ανατολικά παράκτια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας από το αργά το βράδυ απόψε, Τρίτη έως και το μεσημέρι αύριο, Τετάρτη 11/12!». Αυτή την προειδοποίηση απευθύνει στους κατοίκους των περιοχών που θα πληγούν από την”Διδώ”, καλώντας δε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κλικάρουν στο χάρτη που έχει “ανεβάσει” για μεγέθυνση και να διαβάσουν προσεκτικά τη χρωματική επεξήση για τη περιοχή ενδιαφέροντος. 

Ακολουθούν και συμβουλές: 

Για καλό και για κακό!

– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
– Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
– Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
– Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
– Στην περιπτωση που είναι να περάσουμε απο γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκινητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Οταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45