search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:22
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Η αρχηγός της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο στο πλευρό των Δημοκρατικών

10.12.2019 11:34
ΗΠΑ: Η αρχηγός της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο στο πλευρό των Δημοκρατικών - Media

 

Aπό τις τελετές βράβευσης μέχρι τα εξώφυλλα περιοδικών κάποιος μπορεί εύκολα να θεωρήσει ότι η Μέγκαν Ραπίνο βρίσκεται παντού. Σύντομα πιθανόν να βρίσκεται και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των προεδρικών υποψηφίων των Δημοκρατικών.

Η αρχηγός της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο δεν θέτει υποψηφιότητα, αλλά αφού συνέβαλε στο να εξασφαλίσουν, για δεύτερη συναπτή φορά οι ΗΠΑ Παγκόσμιο Κύπελλο στο γυναικείο ποδόσφαιρο, η 34χρονη εξτρέμ αποφάσισε να συνδράμει τώρα και τον αγώνα των Δημοκρατικών.

Από την “έξυπνη και εύστροφη” Ελίζαμπεθ Γουόρεν ως τον “ριζοσπαστικό” Μπέρνι Σάντερς και τον “χαρισματικό” Κόρι Μπούκερ, η Ραπίνο έχει ευρύ πεδίο στη διάθεσή της για να βοηθήσει προεκλογικά.

“Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βγάλουμε αυτόν τον μανιακό έξω από τον Λευκό Οίκο”, δήλωσε την Δευτέρα στο Reuters στα βραβεία για το Πρόσωπο της Χρονιάς από τον αθλητικό χώρο του περιοδικού Sports Illustrated παραλαμβάνοντας την πρώτη διάκριση.

Η νικήτρια της Χρυσής Μπάλας είχε προκαλέσει την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας της για το Παγκόσμιο Κύπελο όταν πριν από τον προημιτελικό της ομάδας της δήλωνε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο, αν κέρδιζαν το τουρνουά.

Την Δευτέρα επανέλαβε την δέσμευσή της αυτή και δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει να βοηθάει ενεργά τον άνθρωπο που θα σταθεί απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές.

“Αν χρειαστεί να χτυπήσω πόρτες για να κάνω τους ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν, είμαι έτοιμη”, δήλωσε η Ραπίνο, γνωστή και ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και γκέι η ίδια.

Δεν θα έχει όμως πολύ χρόνο να δαπανήσει για τον αγώνα της αυτόν το 2020: μαζί με την ομάδα της έχουν να δώσουν την μάχη για τους προκριματικούς των Ολυμπιακών στις αρχές του επόμενου χρόνου πριν από την δίκη που έχει οριστεί για τον Μάιο έπειτα από την πρωτοφανή κίνηση της εθνικής γυναικών των ΗΠΑ να καταθέσει αγωγή κατά της Αμερικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατηγορώντας την για θεσμοθετημένες διακρίσεις λόγω φύλου.

Η Ραπίνο έχει αναδειχθεί σε ακτιβίστρια για κοινωνικά θέματα στη διάρκεια της καριέρας της και κυρίως για την κίνησή της το 2016 να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αφροαμερικανό παίκτη Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο είχε επιλέξει να εκφράσει την αντίδρασή του στην αστυνομική βία κατά των μαύρων.

Στη διάρκεια της ομιλίας της κατά την απονομή των βραβείων του Sports Illustrated η Ραπίνο έκανε έκκληση για μεγαλύτερη προβολή της πολυπολιτισμικότητας και των φύλων από το έντυπο και για τη σχετική απουσία γυναικών μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.

Η Ραπίνο και η επί 23 φορές πρωταθλήτρια σε τουρνουά Γκραν Σλαμ Σερένα Γουίλιαμς είναι οι μοναδικές δύο γυναίκες αθλήτριες που έχουν βραβευτεί ξεχωριστά με το βραβείο Sportsperson of the Year τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:20