search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:05
MENU CLOSE

Morgan Stanley: Απέλυσε 1.500 εργαζομένους λίγο πριν τα Χριστούγεννα

10.12.2019 15:37
Morgan Stanley: Στροφή 180 μοιρών με αναβάθμιση σε overweight για τις ελληνικές μετοχές  - Media

 

Στην κατάργηση περίπου 1.500 θέσεων εργασίας παγκοσμίως προχωρεί η Μοrgan Stanley, που καλείται παράλληλα να καταβάλει πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ στη Γαλλία, με τις κατηγορίες χειραγώγησης τιμών σε κρατικά ομόλογα.

Οι περικοπές εργατικού δυναμικού κλίνουν περισσότερο προς τα τμήματα τεχνολογίας, περιλαμβάνουν όμως και απολύσεις στελεχών στις πωλήσεις, καθώς και στις δραστηριότητες συναλλαγών και έρευνας, όπως αναφέρουν στο Bloomberg έγκυρες πηγές. Οι μειώσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του συνολικύ εργατικού δυναμικού της Morgan Stanley.

Οι επενδυτικές τράπεζες ανά τον κόσμο καταργούν θέσεις εργασίας, εν μέσω μείωσης των εσόδων από συναλλαγές και προσδοκίες ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων θα διεκπεραιώνεται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Citigroup και Deutsche Bank είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν καταργήσει φέτός εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα τμήματα trading.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με το Naftemporiki.gr.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:04