search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση των Τούρκων: «Νηοψία» σε ερευνητικό σκάφος εντός κυπριακής ΑΟΖ

10.12.2019 17:09
Νέα πρόκληση των Τούρκων: «Νηοψία» σε ερευνητικό σκάφος εντός κυπριακής ΑΟΖ - Media

 

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στα νερά της Μεσογείου, με την ένταση να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στην Κύπρο, μόλις 80 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόνησο, νότια της Λεμεσσού και εντός της κυπριακής  ΑΟΖ, Τούρκοι έκαναν παράνομη νηοψία (σ.σ. έρευνα) σε ωκεανογραφικό σκάφος υπό παναμαϊκή σημαία.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος που μετέφερε την είδηση, έκανε λόγο για πληροφορίες από την Αθήνα, που αναφέρονται σε «πειρατική ενέργεια των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι λίγο μετά το μεσημέρι ανέβηκαν στο σκάφος «Ocean Link», προκειμένου να ζητήσουν τα χαρτιά του πληρώματος.

Επίσης, οι Τούρκοι φαίνεται να έλεγξαν τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται ο σταθμός, ο καπετάνιος είναι Έλληνας και το σκάφος είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφική μηχανήματα. Προορισμός του πλοίου είναι η Χάιφα και πλέει σχετικά κοντά στο «Γιαβούζ» και δεν αποκλείεται για αυτό να αποτέλεσε στόχο.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, με τις οποίες συνομίλησε ο τηλεοπτικός σταθμός, κάνουν λόγο για αποθράσυνση των Τούρκων. Πάντως, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου φαίνεται να μην έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:28