06/08/2020 16:16:05

Η πρώτη αυτοκρατορία στην ανθρώπινη ιστορία διαλύθηκε λόγω μετεωρίτη

Η πρώτη αυτοκρατορία στην ανθρώπινη ιστορία διαλύθηκε λόγω μετεωρίτη - Media

 

Οι πολιτισμοί της Μεσοποταμίας κατέρρευσαν και βυθίστηκαν σε μία σκοτεινή εποχή όταν το 2350 π.Χ. «χτύπησε» την περιοχή ένας μετεωρίτης - τυφώνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, όπως τονίζει το metro.co.uk, το 2.350 π.Χ παρατηρήθηκε ντόμινο αφανισμού των πρώτων σπουδαίων πολιτισμών που είχαν εγκατασταθεί στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας την περιοχή σε μία άκρως σκοτεινή περίοδο.

Οι Ακκάδιοι ήταν βόρειοι γείτονες των Σουμερίων στη Μεσοποταμία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.

Εκείνη την εποχή καταγράφηκε η πτώση της Ακκαδικής Αυτοκρατορίας, η οποία θεωρείται ότι ήταν η πρώτη της ιστορίας, με τους επιστήμονες να αναδεικνύουν ως αιτία την πτώση ενός μετεωρίτη και τη δημιουργία σαρωτικών τυφώνων με τη σκόνη και τα παράγωγά του αστρικού σώματος, που έφταναν και περίσσεψαν ώστε να αφανίσουν ολόκληρους πολιτισμούς.

Οι ερευνητές μελέτησαν προσεκτικά τις ενδείξεις και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και σήμερα.

Προειδοποιούν ωστόσο ότι εάν ένα παρόμοιο γεγονός συνέβαινε σήμερα, τότε ολόκληρος ο πολιτισμός μας θα μπορούσε να καταστραφεί εντελώς και δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν από την πείνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.