search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:45
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει

11.12.2019 09:27
Γεραπετρίτης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει - Media

 

Στον διάλογο για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επανήλθε στο προσκήνιο μετά την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά την Τρίτη, αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Από ό,τι βλέπω από διαφορες προελεύσεις έχουμε ονόματα που έρχονται και παρέρχονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει και έτσι περιορίζεται η δεξαμενη» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου καθώς το αργότερο χρονικά σημείο είναι τα μέσα Φεβρουαρίου δεδομένου ότι η εκλογή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Τόνισε, ακόμα, ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και το γεγονός ότι έχουν καταστεί πιο ήπιες οι πλειοψηφίες για εκλογή «δεν αναιρεί την πολιτική νομιμοποίηση» του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εάν για παράδειγμα προτείνει ο πρωθυπουγός πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει συναίνεση η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν που με την παρένθεση των εκλογών υπήρχε θεσμικό ξέπλυμα» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση για το αν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε «όπως γνωρίζετε εμείς δεν κάνουμε διάκριση λόγω φύλου, ούτε υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου. Θα ήθελα σε κρίσιμες θέσεις να έχουμε περισσότερες γυναίκες».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκφράζει την ενότητα του έθνους άρα υπό ταυτή την έννοια θα πρέπει να είναι σθεναρός υπερασπιστής των εθνικών θέσεων».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η θέση του ΠτΔ έχει πάρα πολύ οριοθετημένες συνταγματικές αρμοδιότητες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία υπέρβαση ανεξαρτήτως του αν έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις και αυτό το υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια ο Προκόπης Παυλόπουλος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15