search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:22
MENU CLOSE

Ο πρώτος Δήμαρχος στην Ελλάδα που κυκλοφορεί με αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (photos)

11.12.2019 12:29
ΥΠΕΝ: Τα βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος - Media

Με ένα 100% φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, στην επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα στο Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” στα Χανιά.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό μοντέλο e-Golf της Volkswagen που προμηθεύτηκε πριν από λίγο καιρό ο Δήμος, για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Δημάρχου και όχι μόνο. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοστίζει… 0 ευρώ σε κατανάλωση στον Δήμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Daynight.gr ο Δήμος Ρεθύμνης προχωρά και στην εγκατάσταση φορτιστών στα διοικητικά του όρια. Ήδη, λειτουργούν τρεις (στη μαρίνα, στο δημοτικό πάρκινγκ και απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ εγκαθίσταται και ένας ταχυφορτιστής στην περιοχή της Καλλιθέας.

Να σημειωθεί πως ήδη στο κέντρο του Ρεθύμνου κυκλοφορεί το ηλεκτρικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών, με ένα κυκλικό δρομολόγιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21