28/01/2020 03:30:31

Άγριο ξύλο έξω από γκαλερί για τον πίνακα του Ζαπάτα που είναι γυμνός με ροζ καπέλο και ψηλοτάκουνα (Photos/Video)

Άγριο ξύλο έξω από γκαλερί για τον πίνακα του Ζαπάτα που είναι γυμνός με ροζ καπέλο και ψηλοτάκουνα (Photos/Video) - Media

 

Τις τελευταίες ώρες το Μεξικό έχει χωριστεί στα δυο. Αιτία είναι ένας πίνακας του καλλιτέχνη Φαμπιάν Τσάιρες που απεικονίζει τον εθνικό ήρωα της χώρας, Εμιλιάνο Ζαπάτα, γυμνό με γυναικείο σώμα, να φοράει ψηλοτάκουνα, ροζ καπέλο, να έχει μια θηλυπρεπή στάση και να βρίσκεται επάνω σε ένα λευκό άλογο.

Τον πίνακα δημιούργησε το 2014 ο καλλιτέχνης Φαμπιάν Τσαϊρές και έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση «Εμιλιάνο: Ο Ζαπάτα μετά τον Ζαπάτα», που οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από τη δολοφονία του ηγέτη της μεξικανικής επανάστασης.

Έξω από την γκαλερί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου με άγριες διαθέσεις που φώναζε συνθήματα με ομοφοβικό περιεχόμενο.

Όποιος έμπαινε στην γκαλερί καθυβρίζονταν και σε αρκετές περιπτώσεις έτρωγε το ξύλο της χρονιάς του.

«Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Για εμάς τους συγγενείς αυτό μειώνει την εικόνα του στρατηγού μας, τον παρουσιάζουν ως γκέι» δήλωσε ο Χόρχε Ζαπάτα εγγονός του Εμιλιάνο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι πρόκειται να κάνει μηνύσεις και στην γκαλερί αλλά και στον καλλιτέχνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.