search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:07
MENU CLOSE

Χιλή: Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για το στρατιωτικό αεροσκάφος με τους 38 επιβαίνοντες

11.12.2019 17:41
Χιλή: Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για το στρατιωτικό αεροσκάφος με τους 38 επιβαίνοντες - Media

 

Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον εντοπισμό του στρατιωτικού αεροσκάφους της Χιλής με 38 επιβαίνοντες, που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Νότιο Ωκεανό με προορισμό μια βάση της Χιλής στην Ανταρκτική.

Προς το παρόν, τα περίπου 15 αεροσκάφη και πέντε πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις δεν έχουν βρει κανένα ίχνος του αεροπλάνου. Η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ συμμετέχουν στις έρευνες.

«Όλη η πολεμική αεροπορία της Χιλής και οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν το C-130 που χάθηκε» δήλωσε κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου ο σμηναγός Εντουάρντο Μοσκέιρα.

Η ζώνη έρευνας διευρύνθηκε σήμερα, με τις «συνθήκες να είναι καλύτερες», συμπλήρωσε.

Το αεροσκάφος, ένα Hercules C130, απογειώθηκε τη Δευτέρα από τη βάση Chabunco στις 16.55 τοπική ώρα με προορισμό τη βάση Eduardo Frei στην Ανταρκτική. Η επικοινωνία με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος «χάθηκε» στις 18.13, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα νέο στοιχείο, όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Κάρλα Ρουμπιλάρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06