28/01/2020 12:06:20

Κώστας Τασούλας για ψήφο αποδήμων: «Σημαντικό βήμα, μια καλή αρχή για μελλοντική διεύρυνση»

Κώστας Τασούλας για ψήφο αποδήμων: «Σημαντικό βήμα, μια καλή αρχή για μελλοντική διεύρυνση» - Media

 

«Το τολμηρό θα ήταν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού με επιστολική ψήφο, όπως π.χ. στην Αυστραλία. Να ψηφίσουν, δηλαδή, στις επόμενες εκλογές 700.000-1 εκατ. απόδημοι», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, με φόντο την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

«Κατόπιν του συμβιβασμού που έγινε πέφτει η δυνατότητα να ψηφίσουν περισσότεροι», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Πάμε, δηλαδή, για να ψηφίσουν όσοι έχουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου 350.000. Κάτι που σημαίνει συρρίκνωση. Διότι κάποια από τα μικρότερα κόμματα, που συνεισφέρουν με την ψήφο τους, είχαν τις δικές τους αξιώσεις. Το θέμα λύνεται, πάντως, με έναν τρόπο που ναι μεν δεν είναι γενναιότερος, αλλά είναι συμμαζεμένος. Και είναι μια αρχή που δίνει την ευκαιρία για μελλοντική διεύρυνση. Ένα σημαντικό βήμα από το να μην γινόταν τίποτα».

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή της ΕΡΤ, λίγο πριν από την ψηφοφορία, κάνουν λόγο για ευρεία συναίνεση και πιθανό ρεκόρ 291 ψήφων, με μοναδικό ενδεχόμενο αστερίσκο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.