search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Η τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής -«Αλληλεγγύη» προς το παρόν στα λόγια

12.12.2019 07:09
Η τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο Κορυφής -«Αλληλεγγύη» προς το παρόν στα λόγια - Media

 

«Το σύμφωνο που υπέγραψαν Λιβύη και Τουρκία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο αποτελεί μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου, θα δηλώσουν την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στηρίζοντας την Ελλάδα», σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής που περιήλθε στη γνώση του Reuters.

«Το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο συνεννόησης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας στην Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών (και) δεν είναι σε συμφωνία με το Δίκαιο της Θάλασσας (του ΟΗΕ)», τονίζεται στο ανακοινωθέν που προετοιμάζεται για τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη. 

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει κατά τρόπο αναμφισβήτητο την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

Σαφές μήνυμα στην Αγκυρα

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Αγκυρα, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος με τις ενέργειές του προσπαθεί να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα. 

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να παρερμηνεύει την ψύχραιμη στάση μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα μέσα και τη βούληση για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της». 

«Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Εχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπλόκο Γάλλων και Ιταλών 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»Αθήνα και Παρίσι επεξεργάζονται σχέδιο βάσει του οποίου η Γαλλία θα στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, στην περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει πράξη την προκλητική ρητορική του και στείλει τουρκικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10