26/09/2020 17:38:31
12.12.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2103 στις 12-12-2019

Αλλαγές στον διορισμό μελών του ΕΣΡ

Αλλαγές στον διορισμό μελών του ΕΣΡ - Media

 

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον διορισμό των δύο μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), έπειτα από την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την επιλογή των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, η οποία πλέον απαιτεί τα τρία πέμπτα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αυτό με τη σειρά του, ανοίγει τον δρόμο στο κυβερνών κόμμα να προχωρήσει στην προώθηση των δικών του επιλογών, ακόμη και αν η αντιπολίτευση δεν συμφωνεί με τις συγκεκριμένες επιλογές

Όταν η Ν.Δ. βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν συναινούσε επί έναν χρόνο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς το Σύνταγμα απαιτούσε πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες».
Για περίπου έναν χρόνο το ΕΣΡ λειτουργούσε με μόλις τέσσερα άτομα, ενώ δεν μπορούσε να προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Το ΣτΕ ζήτησε από το ΕΣΡ τη χορήγηση των αδειών στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών. Επιλέχθηκαν τα μέλη με την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5. Σήμερα η ολομέλεια του ΕΣΡ έχει εννιά μέλη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.