06/06/2020 02:17:57

Φίλης διεύρυνση: Με ενοχλεί να εμφανίζονται πρόσωπα καταδικασμένα ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ

Ν. Φίλης: Δεν ήταν όραμα του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναζήσουμε το '89 - Media

 

Κριτική στον τρόπο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο πρώην υπουργός του κόμματος Νίκος Φίλης.

Όπως είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις προσχωρήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «και εμένα μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μου αρέσει. Με ενοχλεί και πολιτικά και αισθητικά μια εικόνα που πρόσωπα ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο».

«Δεν αισθάνομαι ότι εισβάλει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «όλοι συνομολογούμε και εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είναι αμφίπλευρη και να υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες και πρόγραμμα, αλλιώς δεν είναι διεύρυνση».

Προσδιορίζοντας το φάσμα της διεύρυνσης ο Νίκος Φίλης είπε «πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο τόξο από το προοδευτικό κέντρο, διατρέχει το σύνολο της αριστεράς και καταλήγει στο ευρύ φάσμα της αμφισβήτησης, αρκεί να μην έχει σχέση με τη βία».
 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις διαδικασίες διεύρυνσης και το «Ιsyriza.gr», είπε ότι «δεν είναι οι αρχικές προσδοκίες μας για το άνοιγμα του κόμματος, αλλά καταφέρνουμε να συσπειρώσουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτών».

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι στα Εθνικά θέματα «δεν χρειάζεται φτηνή αντιπολίτευση, όπως έκανε ο κύριος Μητσοτάκης στο θέμα του Μακεδονικού».

«Εγώ θυμάμαι ότι είναι μια Εθνική θέση το θέμα προσφυγής στη Χάγη, για τις διαφορές μας με την Τουρκία», είπε ο Νίκος Φίλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.