26/01/2020 13:46:56

Χριστουγεννιάτικο «σφολιατόδεντρο» με φέτα και σπανάκι

 Χριστουγεννιάτικο «σφολιατόδεντρο» με φέτα και σπανάκι - Media

 

Υλικά

400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια

1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα

1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη

Σουσάμι για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλύντε το σπανάκι και μέσα σε ένα σουρωτήρι (με μια τσιμπιά αλάτι) πιέστε το καλά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται και να βγάζει τα υγρά του. Μπορείτε να το ζεματίσετε και σε βραστό νερό για 2 λεπτά και να το στραγγίξετε πάρα πολύ καλά. Δεν θέλουμε να έχει υγρά. Ανακατέψτε πολύ καλά με το πιρούνι, προσθέτοντας τη φέτα και την τριμμένη παρμεζάνα. Πρέπει να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώστε και τα δύο φύλλα σφολιάτας με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα πάνω στο ταψί του φούρνου σας και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τη ροδέλα της πίτσας, κόψτε σε σχήμα έλατου. Βάλτε επάνω στο ένα φύλλο τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετείστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχετε κόψει στο ίδιο σχήμα και πατήστε ελαφρά.

Κρατώντας το βασικό κορμό ανέπαφο, κόψτε με το μαχαίρι οριζόντιες μικρές λωρίδες, όπως στη φωτογραφία, και τις στρίψτε τις σαν να βιδώνετε. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με το σουσάμι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.