25/11/2020 16:17:53

Κέρκυρα: Έχασε την μάχη το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε πάθει σηψαιμικό σοκ - Δωρίζουν τα όργανά του οι γονείς

Γρίπη: Στους 21 οι νεκροί - Στην εντατική 88 άτομα - Media

 

Πέθανε το κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών που είχε μεταφερθεί εκτάκτως στην Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με συμπτώματα σηψαιμικού σοκ από την Κέρκυρα.

Το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στις 3 Δεκεμβρίου όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατόν να μείνει στη ζωή.

Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους όμως οι γονείς του, ζευγάρι Ρομά, βρήκαν τη δύναμη ψυχής να αποφασίσουν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους προκειμένου να δώσουν ζωή σε άλλα παιδιά.

Αμέσως οι γιατροί ενημέρωσαν τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ήδη έχει σημάνει συναγερμός.

Έτσι, σύμφωνα με το thebest.gr, o πόνος και η θλίψη του χαμού ενός μικρού κοριτσιού στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, μετατράπηκε σε συγκίνηση και αχτίδα ελπίδας μετά την συγκατάθεση που έδωσαν για δωρεά οργάνων οι νεαροί Ρομα γονείς από την Κέρκυρα.

Τρείς ομάδες γιατρών ήρθαν στο νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού.

Ομάδα 4 μεταμοχευτών ήρθε μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ.

Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Τα μάτια του μικρού παιδιού μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη. Η καρδούλα του αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, όπως εξήγησε στο thebest.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Εξάλλου ο κ. Ηλιάδης εξήρε τον αλτρουισμό που επέδειξαν οι νεαροί ΡΟΜΑ γονείς που αν και με πολύ χαμηλή μόρφωση αντελήφθησαν την αξία και την αναγκαιότητα της δωρεάς οργάνων, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση.

Χθές οι δυο γονείς επέστρεψαν στο νησί της Κέρκυρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.