search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:34
MENU CLOSE

Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές

13.12.2019 10:43
Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές - Media

 

Απελευθερώθηκε -μετά από διαπραγματεύσεις- ο Έλληνας ναυτικός και άλλα δυο μέλη του πληρώματος του πετρελαιοφόρου πλοίου ELKA ARISTOTLE, που είχαν απαχθεί από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, στις 4 Νοεμβρίου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD αναφέρει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες των απαχθέντων και γίνονται όλες οι διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους, στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία, αντίστοιχα.

Όπως τονίζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, εκφράζει τη θλίψη για τον θάνατο του τέταρτου μέλους που πληρώματος, υπήκοου Φιλιππίνων, που είχε και αυτός απαχθεί.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με την Εuropean Product Carriers LTD, οφείλεται σε παθολογικά αίτια λόγω ασθένειας.

Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε.

Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, ήταν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:33