06/06/2020 01:33:43
14.12.2019 / ΜΙΧAΛΗΣ ΧΑΡΙAΤΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2103 στις 12-12-2019

Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο Δημοκρατίας: «Σημίτης, Βενιζέλος, Παπανδρέου έβαλαν πλάτη στα δύσκολα»

Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο Δημοκρατίας: «Σημίτης, Βενιζέλος, Παπανδρέου έβαλαν πλάτη στα δύσκολα» - Media

 

Αποκλείοντας τον… εαυτό της από τη σχετική συζήτηση, που φουντώνει μέρα με τη μέρα σχετικά με τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, η Φώφη Γεννηματά ονομάτισε τρία πρόσωπα που, σύμφωνα με την ίδια, πληρούν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
«Και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις γι’ αυτή τη θέση γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 


Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις σχετικές φήμες που αφορούν το πρόσωπό της για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, τόνισε πως «είμαι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ και του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Έχω όμως πει πολλές φορές ότι υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης στο πρόσωπο του ΠτΔ και για αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη». 
Ειδικά σε αυτό το τελευταίο δείχνει να επιμένει ιδιαίτερα η Χαριλάου Τρικούπη καθώς σημείωνε ότι με δεδομένη την πολιτική συγκυρία, με κυβέρνηση Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας, το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. 


Πηγές από το Κίνημα Αλλαγής τόνιζαν χαρακτηριστικά πως οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, καθώς όχι μόνο έχουν προωθήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά σήκωσαν το κύριο βάρος των δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων για τη διάσωσή της. «Είναι προφανές ότι μια τέτοια υποψηφιότητα θα αποτελούσε αυταπόδεικτα αναγνώριση ότι επιτέλεσαν στο ακέραιο το πατριωτικό τους καθήκον και θα ήταν ευρείας αποδοχής και συναίνεσης» σημείωναν οι ίδιες πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Καθαρές εθνικές γραμμές»
Εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ζήτησε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η εθνική μας κόκκινη γραμμή είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όποιος θέλει, παρά το δίκαιο, να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα δικά μας νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα, οφείλει να γνωρίζει από τώρα ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα». 
«Έχουμε τώρα ένα νέο επικίνδυνο και αρνητικό άλμα του τουρκικού σχεδιασμού, μια νέα πραγματικότητα, που επιβάλλει εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επιβάλλεται να υπάρξουν καθαρές εθνικές γραμμές, που θα στηρίζονται και θα εμπεδώνουν την αναγκαία εθνική ομοψυχία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επιμένοντας με έμμεσο τρόπο στο αίτημα που έχει καταθέσει εδώ και δυο εβδομάδες για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.