search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Παναγιωτόπουλος: Το YΠΕΘΑ υπερασπίζεται και την εσωτερική ασφάλεια – Σφοδρή αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ (Video)

13.12.2019 17:08

 

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Kαι συνεχίζει – αναφερόμενος στην παρέμβαση του υπ. Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου περί ανάθεσης στον ελληνικό στρατό να μεριμνά για την εσωτερική ασφάλεια – «μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας στην κριτική για την κατάθεση της τροπολογίας για τον “Εθνικό Συντονιστή” και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, αναφέρθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα αυτής και τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το σχετικό βάρος και την ευθύνη, αλλά αναλαμβάνει περισσότερο βάρος, για να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων  αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. “Εάν επιδείξετε υπομονή και καλοπιστία θα δείτε τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει και για τα σύνορα και για τη εσωτερική ασφάλεια” διαβεβαίωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως οφείλεται μια διευκρίνηση από τον υπουργό στα περί εσωτερικής ασφάλειας.

«Οφείλεται μια διευκρίνιση από την πλευρά του υπουργού γιατί σε προηγούμενη παρέμβαση του και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός από την ασφάλεια των εθνικών συνόρων να εγγυηθεί και την εσωτερική ασφάλεια και επιπλέον δήλωσε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο αίτημα. Σας καλώ να διευκρινίσετε τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι το υπουργείο εθνικής άμυνας θα εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια και να ανακαλέσετε», ήταν η τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου, με τον υπουργό Άμυνας να επανέρχεται επί του θέματος. 

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί ένα σύνθετο πρόβλημα και στον τρόπο διαχείρισης πρόταξε και το θέμα της ασφάλειας εσωτερικά της χώρας. Διαφωνεί κανείς ότι οι ροές θα μπορούσαν δυνητικά να αποτελούν απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και πρέπει εμείς να καθίσουμε άπρακτοι σε αυτό. Δεν λέω εισβολείς, λέω απειλή για την εσωτερική ασφάλεια και τα επεισόδια είναι πολλά και καθημερινά. Αυτή η άποψή μου και πολύ φοβούμαι για σας, αυτή είναι και η άποψη του λαού», υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας οτι τα σύνορα τα εγγυάται ο στρατός και την εσωτερική ασφάλεια η αστυνομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35