search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Πήδηξε στο κενό με το παιδί της για να σωθούν απ’ τη φωτιά – Δίνει μάχη ο σύζυγός της

14.12.2019 09:36
Ένταση στην Κέρκυρα: Πλοίο με τουρίστες προσπάθησε να δέσει στον Ερημίτη – Λογομαχία με λουόμενους - Media

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, σε τριώροφη μονοκατοικία στο Μαντούκι Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, έλαβε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τύλιξε στις φλόγες το παλιό αρχοντικό με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοί της.

Η τριώροφη μονοκατοικία έγινε στάχτη και μαζί της όλα τα όνειρα των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά όνειρα και κόποι ζωής κάηκαν. Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τυλίξει το παλιό αρχοντικό με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοι του.

Στην απόγνωση της μία γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο, μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό.

Σώθηκαν από την τέντα…

Σωτήρια για τη γυναίκα και το παιδί στάθηκε η τέντα παρακείμενου εστιατορίου, ενώ ο άνδρας της που εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι, κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου, αναφέρει η ιστοσελίδα corfunews.gr.

Διασώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας, οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν με ανυψωτικό μηχάνημα.

Δύο σοβαρά τραυματίες

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δεύτερου ορόφου της μονοκατοικίας.

Το γεγονός προκάλεσε πανικό στην περιοχή καθώς το Μαντούκι είναι πυκνοκατοικημένο, με τα σπίτια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αρκετά παλιά με επένδυση από ξύλο, να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Η Πυροσβεστική ερευνά τα αίτια της φωτιάς και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24