search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Ιεράπετρα: Πέθανε ο 67χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από εθελοντές λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

14.12.2019 12:22
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σητεία - Media

 

Ένας 67χρονος Γερμανός άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, o 67χρονος που ήταν μόνιμος κάτοικος της περιοχής ένιωσε αδιαθεσία, στις 8 χθες το βράδυ, με την επίσης Γερμανίδα σύζυγο του να προσπαθεί μάταια να τον βοηθήσει.

Μάλιστα, στο περιστατικό συνέδραμε η ΕΔΕΑΚ (Εθελοντές Διασώστες), λόγω έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

Οι διασώστες της ΕΔΕΑΚ ανταποκρίθηκαν άμεσα, ξεκινώντας τις προσπάθειες ανάνηψης με τη βοήθεια απινιδωτή.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με το όχημα της ΕΔΕΑΚ, συνοδεία του περιπολικού, χωρίς να σταματήσει καθ’ οδόν η προσπάθεια ανάνηψής του, ενώ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες από τους γιατρούς, στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

Ανακοίνωση ΕΔΕΑΚ

Έχασε τη μάχη ο 67χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με ανακοπή καρδιάς από την ΕΔΕΑΚ, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Το βράδυ της Παρασκευής, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε περιστατικό που αφορούσε έναν 67χρονο άνδρα από την Γερμανία, με ανακοπή καρδιάς, που κατοικούσε στην Αγιά Φωτιά .

Ο 67χρονος άνδρας υπέστη ανακοπή στο σπίτι του χθες βράδυ, παρουσία της συζύγου του, η οποία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή μιας ηλικιωμένης γυναίκας στον Άγιο Νικόλαο, για μαγνητική τομογραφία.

Οι διασώστες της ΕΔΕΑΚ ανταποκρίθηκαν αστραπιαία και έφτασαν στο σημείο μετά από λίγο, ξεκινώντας τις προσπάθειες ανάνηψης με την βοήθεια απινιδωτή.

Να τονίσουμε ότι στο σημείο υπήρχε άτομο που είχε ξεκινήσει ήδη την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ είχαν φτάσει και 2 άνδρες με ένα περιπολικό του Α/Τ Σητείας.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σητείας με το όχημα της ΕΔΕΑΚ, συνοδεία του περιπολικού, χωρίς να σταματήσει καθ οδόν η προσπάθεια ανάνηψης του, ενώ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες, από τους γιατρούς, στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: cretapost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54